ตัวอย่างการลงทุนที่ไม่ต้องขายตลอด 25ปี

การลงทุนในบริษัทที่ดีในราคาที่เหมาะสม สามารถเปลี่ยนเงิน $9,000 เป็น $4,400,000 ได้โดยที่เราไม่ต้องทำการซื้อขายหุ้นเลยตลอด 25 ปีครับ (คิดเป็นผลตอบแทนทบต้นประมาณ 28.2% ต่อปีครับ)

Advertisements

การลงทุนในบริษัทที่ดีในราคาที่เหมาะสม สามารถเปลี่ยนเงิน $9,000 เป็น $4,400,000 ได้โดยที่เราไม่ต้องทำการซื้อขายหุ้นเลยตลอด 25 ปีครับ (คิดเป็นผลตอบแทนทบต้นประมาณ 28.2% ต่อปีครับ)

อันนี้คือหุ้น FAST นะครับ ขายพวกอุปกรณ์ น๊อต สกรู พวกนี้เป็นหลักครับ เป็นสิ่งของที่จำเป็นกับชีวิตประจำวันของเรามากครับ แม้เราจะมองไม่ค่อยเห็นมันเท่าไหร่ก็ตามครับ

ถ้าหากบริษัทสามารถทำกำไรเติบโตได้มากขึ้นเรื่อยๆ ราคาหุ้นก็จะขึ้นตามไปเรื่อยๆครับ จากภาพจะเห็นได้ว่าราคาหุ้นก็เติบโตขึ้นเรื่อยๆมาตลอด 25 ปีครับ มีแค่ช่วง Crisis 2008-2009 ที่ราคาตกลงมาใกล้ๆ Jitta Line มากที่สุดครับ

ดังนั้นถ้าหากว่าเราสามารถลงทุนในธุรกิจที่ยอดเยี่ยมได้แล้ว ก็จะไม่มีเวลาไหนเลยที่เราจะต้องมาคิดเรื่องการขายหุ้นครับ ตราบเท่าที่ธุรกิจยังคงเติบโตได้อย่างต่อเนื่อง และ ความสามารถในการแข่งขันยังเหนือกว่าคู่แข่งครับ

Author: Jitta

Jitta simplifies financial analysis for value investors and financial advisors alike. Our stock-analysis platform offers actionable advice to help them make better investment decisions and generate higher returns based on a simple principle: “Buy a wonderful company at a fair price.” And we do that by creating Jitta Ranking, our proprietary algorithm that ranks stocks based on their profit potential. Returns generated by Jitta Ranking since 2009 has outpaced that produced by the S&P500 index by a large margin. Jitta’s technology processes information like a human mind, assessing complicated data and digesting it into an easy-to-use and intuitive format. Its key features include Jitta Score, an indicator of a wonderful company; Jitta Line, an indicator of a company's fair price; financial statements-made-simple Jitta FactSheet; Jitta Playlist, an intelligent screener and backtest system in one; and Jitta Portfolio, a smarter investment-tracking mechanism.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s